Vatten

Vatten, vatten, och mera VATTEN

 

Med tanke på att människan kropp består till största delen av vatten och att alkohol är vätskedrivande så är det kanske inte så konstigt att du känner dig helt döende dagen efter?!
Att dricka alkohol kan orsaka allvarlig uttorkning, vilket i sin tur gör att hjärnan att sväller. Då börjar huvudet dunka, ögonen att göra ont och ångesten komma.

Såå.. drick lite vatten!
Man tycker att det borde vara en självklarhet. Men det är ju så lätt att glömma när man står med ölen i handen och shotsbrickan på bordet.
Det bästa är helt klart att dricka mycket vatten under hela kvällen. Varannan vatten kanske är lite overkill men ett stort glas vatten var tredje drink är inte så farligt. Om du dricker 9 stora stark eller drinkar under kvällen så är det bara 3 glas vatten. Inte så farligt, om man bara kommer ihåg det vill säga.

Ett knep kan vara att göra det till vana att dricka två stora glas med vatten till fyllekäket. Istället för att du tar en Cola eller Fanta som alla andra personer så kan du ha lite framförhållning och dricka vatten då istället. Så kanske du besparar dig själv en del lidande dagen efter.
Annars är det bara att börja dricka lite extra vatten redan på dagen innan du startat med alkoholen, när du är nykter och har minnet med dig.

Man kan också förlora en massa elektrolyter när man dricker så efter ett par glas vatten kan du prova på ett annat tips. Dricka ättikslagen från inlagd gurka. (LÄNK)