ungersk soppa

Ungerskt sopprecept mot baksmälla

400 g surkål
200 g rökta grisfötter
200 g rökt korv
Olja
50 g mjöl
1 rödlök
Gräddfil
1-2 lagerblad
Paprika
1-2 vitlöksklyftor
salt
citron

Lägg surkål, lagerblad, grisfötterna och korven i en stor gryta och häll i två liter vatten. Koka tills alla ingredienser är mjuka. Häll 2 matskedar olja i en kastrull, lägg i finhackad rödlök och vitlök i den och stek den tills den är glasartad . Ta av kastrullen från spisen och vänta tills det är kallnat.Häll i 2 teskedar paprikapulver och mjölet i kastrull. Sätt tillbaka den och rör om i 60 sekunder. Ta ut lagerbladen, grisfötterna och korven från soppan. Häll såsen från kastrullen till soppan, under  kontinuerlig omrörning. Det är viktigt att du rör om, så att soppan blir slät. När det är gjort ska du skiva grisfötterna och korven och lägga tillbaka dem i soppan. Om du inte tycker soppan är sur nog så kan du lägga till lite citron till soppan. När det serveras lägga till en klick gräddfil på toppen.