träna samma dag som man dricker

En fråga som många ställer sig precis innan helgen är hur de ska göra med träningen. Kan man träna samma dag som man ska ut på krogen och festa eller är det bättre att vänta till dagen efter.

Alkohol är ju inte det optimala om man vill bygga muskler. Det tror jag de flesta är införstådda i. Drickandet har negativ påverkan på träningens resultat helt enkelt, men därmed inte sagt att träningen är bortkastad. Den bästa träningen är ju den som blir av. Men å andra sidan så kommer 1 missat pass heller inte göra att du kommer 2:a på Mr. Olympia scenen…

Så det är lite hugget som stucket. Brukar du bli rejält bakfull dagen efter så kommer troligtvis inte träna. Då har du missat 2 dagar. Dagen då du festade och dagen då du låg bakfull. Så om du vet att det är så det kommer att bli så är det nog en bra idé att träna samma dag.

Men så här säger vi.. Vill du träna och dricka så tycker vi att du ska göra det. Ett träningspass är ju alltid ett träningspass. Sen om man dricker alkohol efteråt kanske det inte är det optimala för de mål man vill uppnå med träningen men det är som sagt ett val man måste göra.
En fördel med att träna samma dag som man ska ut och festa är att du kommer ha lite pump. Så om du exempelvis kör armar och axlar ett par timmar före utgång så kommer du både känna dig och se större / mer vältränad ut.