Revigör

ReVigör är ett kosttillskott och en unik trestegsmetod som effektivt minskar alkoholrelaterade dagen-efter-besvär – man mår bättre dagen efter helt enkelt. Naturpreparatet Revigör har tagits fram vid Karolinska Institutet i Stockholm och upphovsmännen är överläkare Stefan Arver och doktor Olle Haglund.

Dosering

Forskare har kommit fram till att det bästa sättet att minska alkoholrelaterade dagen-efter-besvär är att dela upp intaget av tabletterna i 3 omgångar, den så kallade trestegsmetoden. Den första brustabletten tas innan det första alkoholintaget, den andra precis innan det är dags att sova och den tredje (som till skillnad från de två första tabletterna, även innehåller uppiggande ämnen som guarana och koffein) tas efter frukosten dagen efter. Varje brustablett bör lösas upp i ett stort glas vatten (minst 2 dl).

På det här sättet hålls obalanserna i schack under hela alkoholförbränningsprocessen. ReVigör förekommer och balanserar orsakerna till alkoholrelaterade dagen-efter-besvär till skillnad från vanliga tabletter och konkurrerande hälsomedel som enbart fokuserar på enskilda symptom dagen efter. Metoden är baserad på svensk forskning.

Ingredienser

Bland annat vitamin B, vitamin C, vitamin E, fruktsocker, folsyra, zink, taurin, guarana och koffein.
Men den viktigaste faktorn är magnesium.  Baksmälla beror delvis på att det bildas för mycket kalcium i cellerna, nervsystemet blir överhettat, helt enkelt. Kroppens eget motmedel är magnesium och med hjälp av extra tillskott försvinner symptomen snabbare.

Vårt betyg 
ReVigör fungerar faktiskt, men inte i den magnitud som man skulle önska när man ligger bakis i fosterställning och skakar.
En annan sak som drar ner betyget är att det tyvärr är sällan man kommer ihåg att ta brustabletterna när dem ska tas. Fylleskallen klarar helt enkelt inte att komma ihåg att ta en före första drinken, en innan sängen, och en på morgonen. Ofta blir det istället alla tre på morgonen och det ger ju knappast optimalt resultat.